Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 august 2020

Ziua 11 - 05.07.2020

 

Astorga –Foncebadon    ziua 11

Pornim destul de repede, din cocheta Astorga, abia se vede de ziuă , dar în treacăt mai admirăm încă odată minunata arhitectură ce ni se arată într-o altă lumină, parcă izvorâtă dintr-o poveste cu zâne, case de piatră, ingrămădite una în alta, străduțe înguste presărate cu flori multicolore la ferestre.




Etapa clasică a acestei bucăți de traseu se termină în Rabanal del Camino, dar noi o prelungim până la Foncebadon. Practic  astăzi începem traversarea munților din regiunea Leon . Urcarea este destul de suavă până la Rabanal del Camino, dar o continuă urcare, ca mai apoi să fie accentuată până la Foncebadon, localitate ce se află la 1437 de metrii altitudine. 




Pentru că pentru prima dată din această aventură ne simțim iuți de picior și ajungând relativ repede la Rabanal del Camino hotărâm să mâncam la restaurantul de la intrarea în localitate ce avea o terasă generoasă și astfel să putem sta momente liniștite la umbra generoasă. Cumpărăm câte un platou combinat format din ouă, cartofi prăjiți carne și cârnați la grătar dar și salată, cafea si cola pentru răcorire. După masa copioasă abia îți mai vine să te miști din loc dar văzând că ne ajung din urmă alți pelerini ne ridicăm ca arși grăbind pasul J

În jurul orei 15 ajungem în Foncebadon , dar suntem primi pelerini care ajungem la albergue. După ce ne cazăm, ne spălăm și spălăm și rufe încep să ajungă alți pelerini: 4 italieni și 3 spanioli. Nu suntem foarte obosiți așa că stăm pe terasa din curtea interioară a albergului liniștiți și parcă mult mai încrezători în șansele noastre de reușită. Singurul lucru ce poate ne amărește sufletul este distanțarea și lipsa de încredere a celorlalți pelerini nimeni nu intră cu noi în vorbă sau nu se așeză cu noi la masă. După amiaza trece repede iar seara ne învăluie treptat.

Ce ne va aduce ziua următoare?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu